Klangkörper #2

De tweede editie van Klangkörper is een traktatie voor de liefhebbers van boventoonzang: een dubbelconcert met Torgeir Vassvik en Mark van Tongeren. Wederom in de prachtige Antoniuskerk.

Vrijdag 16 juni 2017

Deuren open: 19.30 uur, aanvang concert: 20.00 uur

Locatie: Antoniuskerk, Kanaalstraat 200, Utrecht

Entree: € 10,- (online voorverkoop), € 15,- (aan de deur)

Torgeir Vassvik

Torgeir Vassvik is een muzikant uit Lapland (specifiek: het noorden van Noorwegen). Vassvik beheerst de joik, een oeroude zangtechniek van de Sami, die raakvlakken heeft met keelzang van de Inuït en soms haast sjamanistische trekken heeft. Het is een intense vertolking van dierengeluiden, natuur en mens. Tegelijkertijd speelt Vassvik moderne muziek die tegen zowel folk als avant-garde schuurt. Dit is een buitenkans, want zover wij weten heeft hij nog niet eerder in Nederland opgetreden.

Mark van Tongeren

Mark van Tongeren pioniert sinds begin jaren negentig op het gebied van boventoonzang, als onderzoeker én als performer. Hij is auteur van het boek Overtone Singing – Physics and Metaphysics of Harmonics in East and West, waarin hij tot in detail de verschillende technieken in Oost en West beschrijft. Mark is ook een spannende experimentele performer die oeroude tradities op eigen wijze opnieuw tot leven brengt. Een van de zwaartepunten van zijn onderzoek is meerstemmigheid in boventoonzang. Wij zijn zeer vereerd met zijn komst.